keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Tervetuloa takaisin!!!

Hei Inga!


Hieno yhteenveto Tanskanreissustasi :) Oli mukava seurata blogiasi ja matkaasi vaihdossa. Tietty vielä mukavampaa, että olet palannut takaisin. Sain järkättyä sinulle työssäoppimispaikan, jossa pääset jatkamaan tämän jakson loppuun. Huoneistoremppaa. Olen huomannut jo teistä molemmista, Millasta ja sinusta, miten olette kasvaneet matkan aikana. Kokemus opettaa. Oli myös hieno keskustella Amrushin ja Vivin kanssa arvioinnistanne. Tämä matka Tanskaan oli kaikille osapuolille positiivinen kokemus!



maanantai 2. toukokuuta 2016

Suomeen saavuttu

Tradium


Perjantaina oli viimeinen koulupäivämme. Menimme kahdeksaan, koska ennen koulun alkua palautimme vuokrapyörämme. Kouluun saavuttuamme teimme Vivin  ja Amrushin kanssa opiskelujakson arvioinnin. Pääsimme heti sen jälkeen lähtemään. Sanoimme heipat koulukavereillemme ja lähdimme kävelemään takaisin asuntolaan.


Pakkailimme ja siivosimme huoneemme. Sen jälkeen lähdimme keskustaan etsimään viimeisiä ostoksia sekä tuliaisia. Illan vietimme asuntola ystäviemme kanssa. Olo oli todella haikea, mutta yritimme olla miettimättä lauantain kotiinpaluuta liikaa.


Palasimme Suomeen lauantai-iltana pitkän matkustamisen jälkeen. Mielelläni olisin voinut jäädä vielä hetkeksi sinne.
Olen todella onnellinen, että lähdin Tanskaan. Kokemus oli mahtava, enkä vaihtaisi siitä päivääkään pois. Sain paljon uusia ystäviä eri puolilta maailmaa. Tulen muistamaan tämän kokemuksen varmasti koko loppuelämäni ajan.
Tanskaan aion varmasti mennä joskus uudelleen!

torstai 28. huhtikuuta 2016

Seinien maalaamista

Luokkalaisemme olivat saaneet kaikki ovet maalattua jo tiistaina, joten tänään maalasimme seiniä. Aluksi autoin Millaa ja Henrikkiä suojaamaan luokkahuoneen, jota he alkoivat maalaamaan.

Sen jälkeen Lone saapui. Työskentelin hänen kanssaan loppupäivän. Maalasimme hallin seinää, joka on todella korkea ja pitkä. Ymmärtämisessä oli hiukan haasteita aika ajoin, sillä Lone ei juurikaan englantia puhunut. Selvisimme kuitenkin hyvin elekielelläkin. Täällä on huomannut, kuinka tärkeä elekieli on.

Aloitimme työt putsaamalla seinät ja imuroimalla lattian, jonka jälkeen suojasimme lattian. Sitten rajasimme patterisiveltimellä paikat, joihin ei telalla pääse. Sen jälkeen telasimme seinän. Seinä jäi vielä hieman keskeneräiseksi, mutta jatkamme sitä huomenna.
Rajauksien tekemistä

vanhan ja uuden maalipinnan ero

Huomisesta päivästä tulee varmasti haikea, sillä on meidän viimeinen koulupäivämme täällä Tanskassa.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Museossa ja linnassa

Koulupäivä starttasi tänään vasta kahdeksalta. Ajoimme Nannan kanssa käsityömuseoon, jossa tapasimme loput opiskelijat. Heti aluksi kahvittelimme ja söimme aamupalaa ja meille kerrottiin päivän kulusta.

Aamupalan jälkeen katsoimme vanhan lyhkäisen videon, kuinka käsityömuseo on saanut alkunsa. En ymmärtänyt puheesta mitään, sillä se oli tanskaksi, mutta videossa oli kuitenkin hyvin kuvattu miten ennenvanhaan on maalattu ja millaisia tekniikoita silloin on jo ollut. Videossa esiteltiin myös upeita vanhoja tapetteja. 

Videon jälkeen menimme treenaamaan eri tekniikoita maalareiden opastuksella. Aluksi ootrasimme puun kuviota pahville. Se on ollut itselleni aina hiukan hankalaa ja varsinkin nyt kun edellisestä ootrauskerrastani on jo vierähtänyt tovi aikaa. 

Seuraavaksi harjoittelimme kaunokirjoitusta. Leivinpaperiin oli valmiiksi kirjoitettu kirjaimia ja me piirsimme ne läpi pahville ja maalasimme. 

Lopuksi teimme ruusuja sablonitekniikalla. Töpöttelimme järjestyksessä eri värisiä maaleja. Ensiksi kirkkaanpunaista ruusuun. Sen jälkeen ruusun varjot tummemman punaisella. Lopuksi vihreällä maalilla ruusun varsi. En muistanut ottaa kuvia työntouhussa muista tekemistäni töistä, paitsi ruusuista.
Sablonit

Tekemäni ruusu
Museon jälkeen lähdimme kohti vanhaa linnaa nimeltä Fussingø Castle. Se sijaitsi noin 10 kilometrin päässä täältä Randersista. Siellä oli täysi maalausremontti käynnissä. Maalausfirma, joka siellä työskenteli oli Malerfirma Thage W Nielsen. Kiertelimme ja ihastelimme linnaa, jonka jälkeen yksi työntekijöistä näytti meille miten hän marmoroi lattiaa. Se näytti todella hienolta, eikä hänellä mennyt, kuin ehkä 5 minuuttia yhden laatan tekemiseen. Sen jälkeen kiertelimme vielä hetken aikaa, jonka jälkeen saimmekin lähteä jo kotiin. Taas yhtä hienoa kokemusta rikkaampana!
Linnan portaat

Marmorilattiaa, jota maalari työstää.

Marmorointiin käytettävät työvälineet ja juuri tehty marmorointi.

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Tiistai

Asuntola illan hämärtyessä.

Tänään oli hiukan erilainen päivä. Menimme taas seitsemäksi koululle ja Millalla oli todella huono olo. Vivi sai lääkäriajan hänelle päivemmäksi. Lähdimme jo yhdeksän aikoihin takaisin asuntolalle, minä myös, sillä Vivi ei halunnut, että Milla jäisi yksin.

Aamulla koulussa kuitenkin kerkesin pestä hiotuista ovista pölyt pois sekä maalata muutamien ovien ovenkarmit pohjustusaineella.

Vietin melkein koko päivän yhden asuntolassa asuvan tytön, Nadian kanssa. Nadiasta on ollut suurta apua varsinkin alkupäivinämme, sillä hän auttoi ja neuvoi meitä kaikessa missä vain tarvitsimmekaan apua. Nadia tuntee myös hyvin asuntolan tavat, sillä hän on asunut täällä jo 5 vuotta.

Päivä kului hyvin pelatessa eri korttipelejä. Leivoimme myös todella hyvää suklaakakkua, jota tarjosimme myös muille blok 5 asukkaille. Pihalla ei juurikaan pystynyt olemaan, sillä tänään on ollut taas hyvin sateinen ja tuulinen päivä.

Huomenna menemme luokkamme kanssa Randersin käsityömuseoon, jossa olemmekin jo olleet Brittin, Millan ja Päivin kanssa.

Asuntolan keittiö

Skypessä

Hei,


oli hauska nähdä teitä Skypen kautta ja päästä juttelemaan niitä näitä ja kouluasioitakin ;-) Arviointikeskustelua suosittelen pitämään Skypessä. Viimeistä viikkoa tosiaan viedään ja aktiivista bloggausta vielä viikon loppuun asti, hienosti olet kirjoitellut myös viikonlopusta. Pääsitte siis näkemään eläintarhassa isoja kissojakin. Toivotan hyvää viikkoa ja me näemme ensi maanantaina!


T. Päivi-ope

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Viimeinen viikko alkoi

Koulukaverimme haki meidät aamulla lähikauppamme edestä ja lähdimme kohti koulua. Aloitimme pesemällä vessan ovet ja ovenkarmit, jonka jälkeen hioimme ja suojasimme teipillä kohdat johon maalia ei saa mennä.

Iloiseksi yllätykseksi kuulimme, että saamme uudet työhousut. Lähdin Amrushin kanssa hakemaan housuja, jota ennen poikkesimme kuitenkin toisessa Tradiumissa, jossa olimme ensimmäisen viikkomme. Siellä hommat olivat jo melkein valmiit, joten keräsimme tavarat kasaan ja laitoimme ne peräkärryyn, jonka jälkeen lähdimme hakemaan työhousujani.

Saavuimme takaisin kouluun ja järjestelimme peräkärryssä olevat tavarat ja maalipurkit omille paikoilleen. Loppupäivän pesimme, hioimme ja suojasimme vielä toisen vessan ovet. Huomenna pääsemme pohjamaalaamaan niitä!